Behandlingsmetoder

Manipulasjon benyttes for å normalisere funksjonen i rygg eller ekstremitetsledd. Det benyttes spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

 

Manipulasjon

Et alternativ til manipulasjon er mobilisering, som også er en måte og behandle ledd på. Mobilisering er en spesifikk og leddnær tøyning. Det benyttes liten kraft og langsomme bevegelser for å oppnå normal funksjon i leddet.

 

Mobilisering

En teknikk for å øke leddutslaget ved en bevegelse i et ledd. Vanlig etter lang tids imobilisering, etter for eksempel gipsing av et ledd etter en skade. Brukes også for å skape avslapping av strukterer rundt et smertefullt ledd.

 

Artikulering

Teknikker for å oppnå normal bevegelse av ulike nervevev (nerveplexa, nerverøtter og enkle nerver) slik at samspillet mellom muskler og nerver skal fungere normalt. Behandlingen skal ikke være smertefull og varer kun i 30-60 sek per teknikk.

 

Nervemobilisering

En metode for å redusere muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling. Ved hjelp av pressur eller akupunktur inn i tryggerpunktet utføres lokal tøying av muskelen i det spente punktet.

 

Triggerpunktbehandling

Ved muskeltøying benyttes blant annet teknikker som passiv og aktiv PNF (proproceptiv neuromuskulær facilitering) og INF (interoceptiv neuromuskulær facilitering).

 

Muskeltøying

Massasje benyttes for å myke opp muskler og bindevev, samt for å minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen

 

Massasje

Ulike hjemmeøvelser og treningsprogram tilpasses hver enkelt pasient, og benyttes for å forebygge og rehabilitere. Grunnprinsippet er å skape en god balanse mellom styrke og bevegelighet

 

Rehabilitering og treningsrådgivning